Status

aug 29, 2013
|
Skrivet av: Cognatus
|
Kategori: Webbsidans utveckling
Formatet på hemsidan börjar sätta sig och jag har en ganska klar bild om hur det ska se ut när det är färdigt. Det finns en del kvar att göra och ett par problem att lösa.

Jag har valt att först fokusera på ämnesområdet begravningsvapen, delen med epitafier fyller jag på med efter att jag är nöjd med resultatet för dn första delen.

Databasen över begravningsvapen är uppbyggd kring huvudbanéren och vart och ett av dessa kommer att ha ett unikt id. Det börjar på B0001 och fortsätter därefter med B0002 och så vidare.
Tanken är att under rubriken Begravningsvapen skall mindre bilder av huvudbanéren, så kallade thumbnails, finnas tillsammans med kortare information om varje vapen. Man skall kunna skrolla i någon form bland dessa sammanfattningar och leta manuellt, men man skall även ha möjlighten att söka med hjälp av olika parametrar i en sökfunktion i den högra kolumnen.

När man finner en post man vill titta närmare på klickar man på "thumbnailen" och kommer då till en mer utförlig presentationsvy där mer fakta presenteras. Dessutom skall man kunna se fler bilder relaterade till huvudbanéret i denna vyn, t ex översiktsbilder, anvapen och detaljer, med möjlighet till förstoring.

En del funktionalitet i presentationssidan är inte på plats än.

Just nu brottas jag med ett irriterande problem. Det är att importen till datbasen krånglar. Sidan kodas i UTF-8, databasen är UTF-8 och exporten från Excel till PhPMyAdmin är UTF-8. Trots detta kan inte sidan tolka svenska tecken och därför ser sammanfattningsposterna stympade ut! Någon PHP/MYSQL-expert som läser detta får gärna höra av sig!  :)

Men det skall nog lösa sig!